KOUPĚ ZREKONSTRUOVANÉHO BYTU | Jíří Váhala

KOUPĚ ZREKONSTRUOVANÉHO BYTU

9. 8. 2022

V minulém článku jsme nastínili pohled na rekonstrukci nemovitosti z pohledu prodávajícího. Dozvěděli jsme se, že často je výhodnější prodávat nemovitost v původním stavu kvůli příznivější ceně a realizaci představy kupujícího. Je výhodné pořídit se zrekonstruovaný byt či dům? Pojďme se dnes dozvědět, kdo a proč kupuje zrekonstruovanou nemovitost.

Z pohledu realitního makléře: Ujasněte si, jak na stěhování spěcháte

“Obecně platí, že chcete-li se stěhovat co nejdříve, zaměřte se na byty připravené k okamžitému stěhování. Rozsáhlé stavební úpravy mohou trvat i několik měsíců. Dobře si ale spočítejte i náklady. Kromě výdajů za rekonstrukci je potřeba k celkové ceně nemovitosti připočítat také náklady na bydlení. Pokud bydlíte v pronajatém bytě, je nutné zakalkulovat i náklady na pronájem po dobu rekonstrukce. Rekonstrukce se promítá do cen nemovitostí v jednotlivých  městech odlišně.” Připomíná Jirka Váhala.

Zrekonstruované nemovitosti jsou vyhledávané těmi, kdo nechtějí trávit čas opravami nebo na bydlení velmi spěchají. Dnešní rychlá doba dokáže poskytnou téměř cokoliv a hned! I nové bydlení.

Koupě hotové moderně opravené nemovitosti šetří rozhodně velké moře času, nervů a starostí. I když? Pokud rekonstrukce probíhá svépomocí, výběr materiálů a postupů si určujete sami. Stěhování do bytu zrekonstruovaného firmou se nejedenou proměnilo v peklo.

První pohled oko potěší, čas prověří kvalitu zpracování. 

Koupi bytu nebo domu, který prošel rekonstrukcí stavební firmou, můžete riskovat.

Stavební firmy dnes dokáží zajistit vše od stavebních návrhů, přes realizaci a dokončovací práce až po úklidové a designerské služby. První den v novém domově člověka naplní radostí a spokojeností, ovšem zrada z nedokonale provedené práce se může ukázat až po pár měsících i roce.

Takovou závadou může být špatně nalepená dlažba v koupelně, která praskne až po delším zatěžování nebo protékající sprchový kout.

Co se týká designu, tak ten je ve zrekonstruovaných nemovitostech daný: rozložení místnosti, výběr barev a materiálů zadal původní majitel. Často se výsledek podaří a setká s vaší představou nebo nejste tak nároční na požadavky ohledně vzhledu, ale více vám záleží na lokalitě, ve které se nemovitost nachází.

Zkušenosti léty prověřeného realiťáka

Může vám realitní makléř pomoct při výběru vašeho nového domova?

Jak často nakupujete nemovitosti?

A víte, jak často obchoduje realiťák s nemovitostmi?

V našem případě se Jirka Váhala věnuje realitám už 15 let. Těch dotazů, na které se musel zeptat a odpovídat na ně, je nespočet. Někdy se opakují, jindy jsou nové. Za ta léta se naučil dotazovat, dívat se a zjišťovat informace, na které si nezkušený zájemce nevzpomene. Nákup nemovitosti realizujete jednou, dvakrát za život. Řekněte si o názor zkušeného realitního makléře.