JAK MŮŽE PRODEJI NEMOVITOSTI POMOCI HOME STAGING | Jíří Váhala

JAK MŮŽE PRODEJI NEMOVITOSTI POMOCI HOME STAGING

10. 9. 2021

Jsou nejrůznější způsoby, jak prodat dům nebo byt. Můžete zkrátka nacvakat pár ilustračních fotek a umístit ji někam na inzertní server. Nebo si můžete dát záležet a udělat vše pro to, aby vaše nabídka zaujala potenciální zájemce – a s tím vám pomůže home staging. Jak?

V čem vlastně home staging spočívá?

Když lidé řeší nákup bydlení, nekupují obvodové stěny, podlahy a vybavení. Pořizují si domov, ve kterém chtějí strávit třeba celý zbytek života. Chtějí si představit, jak se v obývacím pokoji dívají večer na televizi, jak obědvají u jídelního stolu nebo si čtou oblíbenou knížku v pohodlném křesle u okna. Home staging vám pomůže dokreslit atmosféru. Spočívá v naaranžování nábytku a doplňků tak, aby byl prostor atraktivnější nejen pro focení, ale i samotné prohlídky a vzbudil v potenciálních zájemcích větší touhu danou nemovitost koupit.

I malé změny dokáží velké věci

Připadá vám, že home staging bude znamenat obrovský zásah do rozpočtu? Nemusíte se bát! K tomu, aby se interiér proměnil k nepoznání, stačí často i maličkosti. Cílem je, abyste prostor odosobnili a dokázali oslovit co nejvíce lidí. Sundejte ze stěn rodinné fotky, ukliďte z koupelny kartáčky a používanou kosmetiku a volně se válející předměty zavřete raději do skříněk. Interiér naopak povýší například čerstvá kytice ve váze na jídelním stole, poskládané ručníky v koupelně nebo rozsvícené vonné svíčky v obývacím pokoji.

Zařízený interiér bude mít vždy větší úspěch než prázdná místnost

Lidé nakupují očima. Chtějí vidět, jak může jejich budoucí domov vypadat. Nechtějí běhat po místnosti s metrem a zkoumat, kam by se vešla postel nebo sedací souprava. Ne každý člověk má navíc představivost – prázdné místnosti v něm tedy žádné emoce nevyvolají, a vy jste právě přišli o možného kupce. Nebojte se, nemusíte vyrazit na nákup nábytku, experti na home staging vám zajistí zapůjčení veškerého vybavení a doladí interiér do posledního detailu za vás.

Proč se vyplatí investovat do home stagingu čas, energii i peníze?

První, čeho si zájemce o byt nebo dům na inzertním serveru s nemovitostmi všimne, jsou fotografie. Krásně načančaný interiér jej zaujme už během pár vteřin a vy tak získáte nespornou výhodu oproti konkurenci. Je navíc dokázáno, že díky home stagingu prodáte nemovitost nejen rychleji, ale také za více peněz. Často to může být i o 10–15 %, takže se vám investice do zkrášlení interiéru mnohonásobně vrátí.

Pokud chcete udělat vše správně, přizvěte raději odborníka

Každý člověk má jiný vkus. Cílem home stagingu je oslovit co nejširší okruh lidí a k tomu budete potřebovat odborné oko. Pokud vám z představy shánění všech možných odborníků vstávají hrůzou vlasy na hlavě, nemusíte se bát. Stačí si pro prodej nemovitosti vybrat spolehlivého realitního makléře. Ten má kolem sebe mnoho osvědčeným odborníků nejen na home staging, ale i na fotografie, video nebo propagaci na sociálních sítích. Díky tomu zajistí, že se vaše nemovitost prodá snadno, rychle a za co nejvíce peněz.

 

Máte zájem o spolupráci? Jsem tu pro vás.